Sárvár Ú60 családi ház

Sárváron egy korábbi mezőgazdasági területre készül az épület. A környezetébe illeszkedik a tervezett épület a terepbe simuló földszintes kialakításával, a falai egyedi ácsolású rönkfalak, amelyet a mélyen üvegezett nyílászárók használata tesz változatossá és látványossá, a tető és a falak natúr fenyő fafelületeivel. A tetőfelület finom játéka a háznak izgalmas és mégis visszafogott külsőt kölcsönöz, fedése sötétszürke agyagcseréppel történik. A külső környezet és az intim családi élet közötti kapcsolatot a teraszok és az ablak felületek tovább fokozzák.



Tervező:
Décsy László

Építész munkatársak:
Ruszinkó Roland

Látványterv:
Mester Dóra




Földszinti alaprajz
Földszinti alaprajz

2019 ősz

A pince szint elkészült a sávalapozással, a zsalukő falakkal, szigetelésekkel. Ezen a fogadó szerkezeten már a rönkfalak állnak, a tetőt alátámasztó pillérek és gerendák a helyükön.