Tulajdoni lap

A tervezés során fontos adat számunkra a telek pontosan bejegyzett területe, amelyet a tulajdoni lap tartalmaz. Ennek az adatnak az elérése több úton is történhet.

Egyik lehetőség, ha a Földhivatal Online-ról az egész tulajdoni lap másolatot le tudjuk kérni e-hitelesen vagy nem hitelesen. Lehetőség van csak az első rész lekérésére is, amelyen fel van tüntetve az ingatlan területe. A másolatokat bankkártyás fizetéssel tudjuk letölteni, míg a tulajdoni lap első részét díjmentesen. Nekünk ez az első oldal tartalmazza a szükséges információt, a telek területét. Másik lehetőség, hogy személyesen a Földhivatalból kikérjük a másolatot.

A Földhivatal, ezen a linken érhető el: http://www.foldhivatal.hu/

Földhivatal online
Földhivatal online
Ügyfélkapu bejelentkezés
Ügyfélkapu bejelentkezés

Ha valaki nem ismerné az ügyfélkaput, illetve elfelejtette az adatokat:

Az ügyfélkaput a kormányablakban vagy okmányirodában lehet igényelni, illetve ha valaki rendelkezik elektronikus személyazonosító igazolvánnyal, akkor online is tud ügyfélkapura regisztrálni. Ha a kormányablakot választjuk, akkor ott egy ügyintéző megcsinálja nekünk pár perc alatt, mi kiválasztjuk a felhasználónevünket és kapunk egy jelszót hozzá, amit aztán megváltoztatunk egy általunk kitalált jelszóra. Ügyfélkapuval előnyös rendelkeznünk, mivel nagyon sok értesítést kaphatunk onnan, pl.: lejárat közeli igazolványainkról, befizetési kötelezettségeinkről, stb. Másik nagy előnye, hogy tudunk a kormányablakban időpontokat foglalni, illetve nagyon sok ügyintézést el tudunk végezni a magyarország.hu-n .

Ha nem emlékszünk a jelszavunkra, akkor azt egy elfelejtett jelszó kérésével tudjuk újra igényelni az e-mail címünkre. Ha felhasználó nevünkre se emlékszünk, akkor azt az ügyfélkapu regisztrációjánál kapott dokumentumon rögzítették. Ha nem rendelkezünk ilyennel, forduljunk a kormányablakhoz.

Ha ezen túljutottunk, akkor pár másodperc múlva bejutunk a felületre. Ott a szolgáltatás indítása gomb megnyomásával eljutunk oda, hogy ingatlant tudunk keresni. Megtehetjük ezt helyrajzi szám alapján vagy cím alapján is.

Szolgáltatás indítása
Szolgáltatás indítása
Ingatlan keresése
Ingatlan keresése

Ha a helyrajzi szám alapján történő keresést választjuk:

Kitöltjük a helység nevét, pl.: Budapest, fekvését, pl.: belterület (külterület és zártkert) és a helyrajzi számát pl.:1234/5. (Ha nem találná az ingatlant, lehet nem megfelelő a fekvése, ilyenkor próbálkozzunk mással.) Ezután megjelenik az ingatlan címe és Földhivatali körzete, majd választhatunk lekérhető szolgáltatások közül. Nekünk a díjmentes tulajdoni lap első része elegendő. Ha kipipáljuk és a tovább gombra kattintunk megjelenik a tulajdoni lap, mivel nem lehet letölteni, képmetszővel vagy print screen gombbal készítünk egy képet az adott oldalról, vagy kiírjuk a számunkra szükséges adatokat.

Helyrajzi szám alapján történő keresés
Helyrajzi szám alapján történő keresés
Díjmentes lekérés
Díjmentes lekérés
Tulajdoni lap első része
Tulajdoni lap első része

Ha cím alapján keresünk:

Itt is azzal kezdődik, hogy megadjuk a számunkra ismert adatokat. Szükséges adatok az eredményes kereséshez: helység, utca neve és megnevezése, házszám, esetleg szint, ajtó. Ha ezeket megadtuk, akkor ugyan arra a felületre továbbít minket mint a helyrajzi szám alapján történő keresésnél. Aztán ugyan úgy járunk el mint az előbbinél.

Kategóriák
2

Felületképzés és homlokzatburkolatok

Vakolt/ ragasztott/ épített/ szerelt homlokzatburkolat? Nézzünk a kuliszzák mögé! Az épület külső határoló szerkezeteinek szerves része a legkülső, a környezettel és időjárási hatásokkal közvetlenül érintett épületburok, mely védelmi és esztétikai szerepet egyaránt betölt.

Modern Falazóelemek és egyéb építési rendszerek értékelése

Ha új házat vásárolunk, vagy új ház építésébe kezdünk jó, ha tisztában vagyunk a különböző falazatok sajátosságaival, mivel ezek az épületünk lényegi attribútumaira hatással lesznek . A leendő lakó tudja legjobban, hogy a következő sorokban leírt tulajdonságok közül melyek a számára elengedhetetlenek egy nyugodt otthon teremtéséhez. Ez a rövid összefoglaló a falazatok előnyeiről és hátrányairól a döntést hivatott támogatni.

Kerítés, mint a ház homlokzatának része...

Egy tervezés során sok aprólékosan kidolgozott részletmegoldásból áll össze az épületünk homlokzati megjelenése. Ezt a megjelenést minden esetben vizsgáljuk a településképbe való illeszkedése szempontjából. Ebbe az illeszkedésbe nem csak a ház utcai homlokzatát kell figyelembe vennünk, hanem a hozzá tartozó funkcionális térelhatároló elemet is, a kerítést.